Eend met sinaasappelrisotto

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets samen 400 gram
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepel(s) dragon
  • 200 gram gemengde paddestoelen
  • 40 gram Parmezaan
  • 250 ml tuinkruidenbouillon
  • 75 gram boter
  • peper & zout
  • 1 teentje knoflook

Instructies

  • Rasp dehelft van de sinaasappelschil.
  • Pers de sin.appel uit en doe het sap met de dragon en de rasp in een kom.
  • Schaaf flinters van de kaas.Verwarm de bouillon.
  • Verhit 50 gramboter, bak de paddestoelen 2 min., zout en peper.
  • Haal de helft van de paddestoelen uit de boter en bewaar voor garnering.
  • Pers de knoflook boven de paddestoelen in de pan en laat 1 min. meebakken.
  • Voeg de rijst toe tot deze gaat glanzen en zet vuur laag.
  • Schenk steeds wat bouillon bij de rijst tot alles is opgenomen en de rijst gaar is.
  • Ca. 20 minuten.
  • Kerf de vetlaag van de eendenborstfilets kruislings in en bestrooi ze met zout en peper. Bakken in wat boter op een matig vuur eerst 5 min. aan de vetkant en dan 3 min. aan de andere kant.
  • Haal ze uit de pan en laat 5 min. rusten.
  • Roer het sinaasappelmengsel, 25 gram boter en de helft van de kaas door de rijst.
  • Garneer met de rest van de paddestoelen en de kaas.
  • Snij de filets in schuine plakken en serveer met de risotto.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Rijst
Land van herkomst Italië