Eendenborst met peer

Eendenborst met peer

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eendenborstfilet
  • 2 st handperen conference
  • 100 ml kalfsfond
  • 1 el honing
  • 25 gram boter
  • 100 ml kalfsfond
  • 5 cl cognac
  • 1 el crème fraîche
  • 3 takjes tijm
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Schil de peren,
  • Snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Rits de dille.
  • Snijd de eendenborst aan de velkant kruislinks in.
  • Zet een koekenpan op de warmtebron op redelijke hoge stand en leg er de eendenborst in op de velkant.
  • Bak deze voor 8 minuten.
  • Zet de warmtebron wat lager en draai de eendenborst om en bak deze zijde 4 minuten.
  • Haal daarna de eendenborst uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Maak de pan schoon maar bewaar het vet.
  • Verhit in de koekenpan de boter en de honing en voeg de partjes peer toe.
  • Bak deze aan alle zijden mooi gekleurd.
  • Haal de perenpartjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Blus de hete pan af met de cognac.
  • Voeg de kalfsfond en de crème fraîche toe.
  • Laat voor een derde inkoken en breng op smaak met zout, peper en de tijm.
  • Eendenborst met peer
  • Trancheer de eendenborst en verdeel over de borden samen met de partjes peer.
  • Giet wat saus over de plakjes eendenborst.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Eend / Fruit / Gevogelte