Eenvoudige pizza met zout en knoflook

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

voor de bodem:

  • 300 gram bloem
  • 30 gram gist
  • liter lauw water
  • ½ theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

voor de vulling:

  • 40 gram zwarte olijven
  • 1 eetlepel Grof zeezout
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel gehakte oregano

Instructies

  • Bereid de bodem als bij de pizza Marguerita en rol het op een ingevet bakblik van 33 x 43 cm uit.
  • Bestrooi met de kleingesneden olijven, het zout, de gehakte knoflook en de oregano.
  • Laat afgedekt 15 minuten rijzen en bak de pizza 20-25 minuten in en 220°C voorverwarmde oven.
  • Snijd hem warm in stukken en laat afkoelen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pizza
Land van herkomst Italië