Empanadas con queso y chorizo

Empanadas con queso y chorizo

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 1 zakje belegen kaas
  • 1 zakje geraspte kaas
  • een ½ chorizo
  • 1 ei geklutst
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven alvast voor op 220 graden (heteluchtoven).
  • Leg de plakjes bladerdeeg met de schutvelletjes naar boven en haal de velletjes eraf.
  • Haal het vel van de chorizo en snijd de chorizo in kleine blokjes.
  • Meng de kaas en de chorizoblokjes door elkaar.
  • Beleg elk plakje bladerdeeg in het midden met een beetje van het kaas/chorizomengsel.
  • Vouw het bladerdeeg goed dicht en maak de randjes extra goed dicht ze met een vork aan te drukken.
  • Bestrijk lichtjes met geklutst ei en strooi er een beetje paprika pikant overheen.
  • Bak de empanadas af in ongeveer een kwartiertje tot ze mooi bruin en een beetje groter geworden zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smaakt zowel koud als warm lekker!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Koude Hapjes / Tapas / Warme hapjes
Land van herkomst Spanje