Engelenhaar pasta met geitenkaas en honing

Turkse Engelenhaar Pasta met Geitenkaas en Honing

Geniet van deze heerlijke Turkse engelenhaar pasta met geitenkaas en honing als voorgerecht of bijgerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 30 gram engelenhaar pasta kataifi, verkrijgbaar in Turkse winkels
  • 15 gram boter
  • 2 plakken zachte geitenkaas 50 gram per plak, 8 cm doorsnee
  • 1 ½ eetlepel honing
  • 3 eetlepels water
  • ½ granaatappel pitten
  • 2 verse vijgen elk in 6 partjes gesneden
  • 50 ml crème fraîche
  • 20 gram walnoten of pecannoten
  • Muntblaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (Hetelucht Plus).
  • Haal de engelenhaar pasta helemaal los en verdeel in vier porties.
  • Vet vier kleine ovenschaaltjes in.
  • Verdeel de helft van de pasta over de schaaltjes.
  • Leg een klontje boter op de pasta en leg hierop een plakje geitenkaas.
  • Dek af met de rest van de pasta.
  • Plaats de schaaltjes op een bakplaat in de oven en bak ze goudbruin gedurende ongeveer 20 minuten.
  • Maak een siroopje van de honing en het water en verwarm dit in een kleine pan.
  • Om te serveren: leg het deeg op een bord als een ‘krokant nestje’, strooi de granaatappelpitjes erover, leg er een dotje crème fraîche op, schenk er wat siroop overheen, bestrooi met de noten en garneer met een paar blaadjes munt.

Voedingswaarden

Calories: 270 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 7 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Voorgerechten
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch