Epaule d’agneau en persillade

lamsschouder persillade
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ontbeende lamsschouder
  • 800 g champignons
  • 60 g boter
  • olie
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 sjalotjes
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snij het vlees in 8 grote brokken.
  • Maak de champignons schoon en ciseleer ze.
  • Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
  • Schil de knoflook en hak die fijn.
  • Was de peterselie en hak die fijn.
  • Sauteer de champignonplakjes in wat olie.
  • Verhit in een andere pan wat olie en sauteer hierin het vlees aan alle kanten bruin.
  • Als het vlees mooi bruin is, halen we het uit de pan en houden het warm.
  • Haal de helft van de olie waarin het vlees gebakken is weg, doe de boter in de pan, verhit deze.
  • Voeg de gehakte sjalot toe en laat die zachtjes kleur krijgen.
  • Leg dan het vlees en de champignons bij de sjalotten in de pan, meng het goed en laat het enkele minuten smoren.
  • Breng het op smaak en geef er veel peper bij.
  • Geef er de knoflook en de peterselie bij en roer het er goed door.
  • Schenk het vlees en de champignons op een voorverwarmde schaal en serveer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk