Epigrammes d’agneau aux lentilles

lamsrib met linzen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Doe de linzen in een zeef en spoel ze zeer goed af.
  • Laat ze dan twee uur weken in een pan met koud water.
  • Schil de knoflook.
  • Voeg de knoflook met het vlees bij de linzen, geef er zout en peper over, voeg er de laurier bij en breng het aan de kook.
  • Doe het deksel op de pan en laat het een uur koken.
  • Was wat peterselie en hak die fijn.
  • Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan en droog het af met keukenpapier.
  • Wrijf het vlees in met olie en zet het twee minuten aan elke kant onder de hete grill.
  • Giet de linzen af.
  • Stort ze op een verwarmde dienschaal, haal er de laurier en de knoflook uit en voeg er de boter bij.
  • Roer deze er goed door.
  • Leg de stukken vlees op de linzen, strooi er peterselie over en serveer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk