Expresso Macchiato

Verfijnde Espresso Macchiato

Laat deze heerlijke Italiaanse klassieker uw smaakpapillen verwennen met zijn rijke aroma en delicate balans!
Porties: 1
Voorbereidingstijd 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 Roma espresso van 40 ml ook lekker met Indriya from India of Volluto koffie
  • 50 ml melk
  • Suiker naar smaak
  • Chocoladevlokken optioneel

Instructies

  • Bereid het melkschuim met behulp van uw Aeroccino melkopschuimer of het stoompijpje van uw Nespresso machine.
  • Zet de espresso van 40 ml in het espressokopje of het waterglaasje en voeg eventueel een beetje suiker toe naar smaak.
  • Voeg voorzichtig een flinke eetlepel melkschuim toe aan de koffie, waardoor het een ‘gevlekte’ look krijgt.
  • Garneer, indien gewenst, met de chocoladevlokken.
  • Serveer direct en geniet van deze verfijnde Espresso Macchiato, waarbij de combinatie van een espresso met een wolkje melk zorgt voor een intense maar subtiele smaaksensatie.

Voedingswaarden

Calories: 50 kcal | koolhydraten: 3 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Warme dranken
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch