Romige Farfalle met Kip en Champignons

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g farfalle strikjespasta
  • 2 struikjes witlof
  • 2 kipfilets ongeveer 375 g
  • 50 g vloeibare margarine
  • 400 g champignonroerbakmix
  • 300 ml melk
  • 200 ml roomkaas naturel voor warme gerechten
  • 1 eetlepel bloem
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Giet af en zet opzij.
  • Maak de witlof schoon en snijd deze in reepjes.
  • Snijd de kipfilets in blokjes.
  • Verhit de vloeibare margarine in een wok en bak de kip rondom bruin.
  • Voeg de witlof en champignonroerbakmix toe aan de wok en roerbak gedurende 2 minuten op hoog vuur.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  • Kook de melk en voeg al roerend de roomkaas toe.
  • Roer de bloem los met een beetje koud water en voeg dit toe aan de warme roomkaassaus.
  • Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken.
  • Meng de saus door de farfalle en verdeel het over vier borden.
  • Verdeel het kipmengsel over de farfalle.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze verrukkelijke Romige Farfalle met Kip en Champignons als een heerlijke Italiaanse maaltijd voor het hele gezin!

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 35 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Pasta
Land van herkomst Italië