Romige Farfalle met Hamsaus en Spinazie

Serveer deze verrukkelijke Romige Farfalle met Hamsaus en Spinazie als een heerlijke Italiaanse maaltijd voor het hele gezin!
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g farfalle strikjespasta
  • 2 uien
  • 250 g achterham
  • 450 g diepvriesspinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 200 g MonChou zachte roomkaas
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Giet af en zet opzij.
  • Pel en snipper de uien.
  • Snijd de achterham in kleine reepjes.
  • Verwarm de diepvriesspinazie zachtjes in een pan.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui gedurende 5 minuten tot ze bruin zijn.
  • Voeg de hamreepjes toe aan de ui in de pan en roer door.
  • Voeg de MonChou toe aan het ui-ham mengsel en laat smelten.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Meng 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten door de verwarmde spinazie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de romige hamsaus door de gekookte farfalle.
  • Verdeel de spinazie over het midden van vier borden.
  • Schep de farfalle met hamsaus eromheen.
  • Garneer de spinazie met de overgebleven geroosterde pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij dit gerecht

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2 mg | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta / Varkensvlees
Land van herkomst Italië