Feestelijke gebakken rijst
Ingrediënten
- 350 gram witte en wilde rijst
- 3 eetlepels olie
- 400 gram stukjes kipfilet
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 cm geraspte verse gemberwortel
- 250 gram prei
- 250 gram in grove stukken gesneden groene asperges
- 50 gram taugé
- 3 eetlepels sesamzaadjes
- 1 eetlepel geknipte bieslook
- ½ eetlepel vers koriandergroen
Instructies
- Kook de witte en wilde rijst volgens de aanwijzingen net gaar en laat hem wat afkoelen.
- Verhit in een wok de olie en bak hierin de stukjes kipfilet bruin.
- Voeg de knoflook en de gemberwortel toe.
- Snijd de prei in schuine stukken, voeg die toe en bak ze 5 minuten.
- Voeg de rijst, de groene asperges en de taugé toe en bak alles onder omscheppen 10 minuten op laag vuur.
- Meng er de sesamzaadjes, de bieslook en het koriandergroen door.