Feestelijke gebakken rijst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram witte en wilde rijst
  • 3 eetlepels olie
  • 400 gram stukjes kipfilet
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 cm geraspte verse gemberwortel
  • 250 gram prei
  • 250 gram in grove stukken gesneden groene asperges
  • 50 gram taugé
  • 3 eetlepels sesamzaadjes
  • 1 eetlepel geknipte bieslook
  • ½ eetlepel vers koriandergroen

Instructies

  • Kook de witte en wilde rijst volgens de aanwijzingen net gaar en laat hem wat afkoelen.
  • Verhit in een wok de olie en bak hierin de stukjes kipfilet bruin.
  • Voeg de knoflook en de gemberwortel toe.
  • Snijd de prei in schuine stukken, voeg die toe en bak ze 5 minuten.
  • Voeg de rijst, de groene asperges en de taugé toe en bak alles onder omscheppen 10 minuten op laag vuur.
  • Meng er de sesamzaadjes, de bieslook en het koriandergroen door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Nederland