Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Nodig voor het deeg:
- 700 gram bloem
- 250 gram boter
- 200 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
Voor de vulling:
- 500 gram dadels
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepel(s) mazhar
Extra:
- 400 gram chocola
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepel(s) olie
- amandelen
Instructies
- Ontpit de dadels en laat ze 15-20min stomen in de couscouspan,laat ze afkoelen en pureer ze in de keukenmachine voeg kaneel en mazhar als het te dik is kan je meer mazhar toevoegen,verdeel het in 6 gelijke stukken.
- Mix de boter en de poedersuiker voeg de eieren 1 voor 1 de vanillesuiker en beetje bij beetje de bloem tot een soepel deeg en verdeel het in 6 gelijke stukken.
- Pak een stuk deeg en rol uit op een met bloem bestoven werkvlak,smeer daar 1 stuk van de vulling op en rol het op.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15-20min.
- Laat de rollen afkoelen,verwarm de chocola met 2 eetlepels olie au bain-marie of in de magnetron
- Smeer (met een kwast)de rollen met de chocola rondom en en bestrooi met de amandelen, laat de chocola drogen en snij de rollen in stukken.