Fijne Oostenrijkse Buideltjes met Notenvulling
Deze Weense buideltjes zijn knapperige koekjes gevuld met een zachte hazelnootvulling en een vleugje rum. Een echte lekkernij bij de koffie!
Equipment
- Kleine steelpan
- kwastje
- Mengkommen
- rooster
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 eiwit
- 115 gram gemalen geroosterde hazelnoten
- 150 gram zeer fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels bruine rum
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 25 gram boter voor de vulling
- 375 gram bloem
- 4 eetlepels melk
- 50 gram kristalsuiker voor de vulling
- 200 gram boter voor het deeg
- Geraspte schil van 1 citroen 2-3 theelepels
Instructies
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Verwarm de melk in een steelpan met 50 gram suiker tot deze is opgelost en breng aan de kook.
- Neem van het vuur en roer de hazelnoten, 25 gram boter en 1 eetlepel rum erdoor.
- Laat de notenvulling afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 °C (gasstand 2-3).
- Zeef de bloem in een kom, voeg 2 eetlepels suiker toe en wrijf 200 gram boter erdoor.
- Voeg citroenrasp, 1 eetlepel rum en 1 ei toe en kneed kort tot een deeg.
- Verpak het deeg in bakpapier en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en snijd in vierkantjes van 5×5 cm.
- Plaats 2 theelepels vulling in het midden van elk vierkantje.
- Vouw de punten naar het midden en druk samen.
- Bestrijk met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
- Bak 20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen op een rooster.
- Bewaar maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een royale laag glazuur en een kopje koffie voor een feestelijke afsluiting. Wijnadvies:
Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Auslese of een licht mousserende Moscato.
Serveer met een royale laag glazuur en een kopje koffie voor een feestelijke afsluiting. Wijnadvies:
Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Auslese of een licht mousserende Moscato.
Voedingswaarden
Calories: 160 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g