Fijne Oostenrijkse Buideltjes met Notenvulling

Fijne Oostenrijkse Buideltjes met Notenvulling

Deze Weense buideltjes zijn knapperige koekjes gevuld met een zachte hazelnootvulling en een vleugje rum. Een echte lekkernij bij de koffie!
Porties: 24
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 115 gram gemalen geroosterde hazelnoten
  • 150 gram zeer fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels bruine rum
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 25 gram boter voor de vulling
  • 375 gram bloem
  • 4 eetlepels melk
  • 50 gram kristalsuiker voor de vulling
  • 200 gram boter voor het deeg
  • Geraspte schil van 1 citroen 2-3 theelepels

Instructies

  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Verwarm de melk in een steelpan met 50 gram suiker tot deze is opgelost en breng aan de kook.
  • Neem van het vuur en roer de hazelnoten, 25 gram boter en 1 eetlepel rum erdoor.
  • Laat de notenvulling afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 °C (gasstand 2-3).
  • Zeef de bloem in een kom, voeg 2 eetlepels suiker toe en wrijf 200 gram boter erdoor.
  • Voeg citroenrasp, 1 eetlepel rum en 1 ei toe en kneed kort tot een deeg.
  • Verpak het deeg in bakpapier en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en snijd in vierkantjes van 5×5 cm.
  • Plaats 2 theelepels vulling in het midden van elk vierkantje.
  • Vouw de punten naar het midden en druk samen.
  • Bestrijk met eiwit en bestrooi met kristalsuiker.
  • Bak 20 minuten in de oven.
  • Laat afkoelen op een rooster.
  • Bewaar maximaal 5 dagen in een afgesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een royale laag glazuur en een kopje koffie voor een feestelijke afsluiting.
Wijnadvies:

Lekker met een glas zoete dessertwijn zoals Auslese of een licht mousserende Moscato.

Voedingswaarden

Calories: 160 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 2 g | Vet: 9 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 10 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert – Nagerecht / Koek / Noten / Snack
Land van herkomst Oostenrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Feestdagen etc Kerst