Filet d’agenau au riz et aux abricots

lamsfilet met rijst en abrikozen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsfilet
  • 1 kleine gemberwortel
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 150 g rijst
  • saffraan
  • scherp paprikapoeder
  • 100 g gepelde amandelen
  • koriander
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes verse salie
  • tijm
  • komijn
  • 1 varkensnet
  • 100 g boter
  • zout
  • peper

Instructies

  • Neem een dun stuk vlees dat gevuld en opgerold kan worden.
  • Was de abrikozen.
  • Laat ze 10 minuten weken in lauw water.
  • Laat het varkensnet weken in koud water.
  • Giet de abrikozen af, droog ze en hak ze fijn.
  • Verhit 30 g boter in een pan en sauteer hierin de amandelen totdat ze kleur krijgen.
  • Schil de knoflook.
  • Rasp een theelepel gemberwortel.
  • Doe deze samen met de knoflook, wat saffraan, paprikapoeder, koriander, de kruidnagels en wat komijn in een mortier en stamp het mengsel zorgvuldig fijn.
  • Snij de rest van de boter in kleine stukjes, werk er de gestampte specerijen door en smeer het lamsvlees in met deze kruidenboter.
  • Kook de rijst half gaar.
  • Spoel hem af met koud water en droog hem in een doek.
  • Meng hem met de gehakte abrikozen, de amandelen, de fijngehakte salie, wat tijmpoeder en de rest van de kruidenboter, zodat er een homogene vulling ontstaat.
  • Droog het varkensnet af en spreid het uit op een handdoek.
  • Leg er de rijst op in de vorm van een cilinder die de lengte heeft van het vlees.
  • Rol het varkensnet er omheen.
  • Bind het vlees om de vulling goed met touwtjes vast.
  • Zet het vlees in een oven van 200 C op een treeftje en laat het 30 minuten braden.
  • Leg het op een voorverwarmde dienschaal.
  • Voeg wat citroensap bij het lekvocht en meng het goed op hoog vuur.
  • Controleer de smaak en corrigeer deze eventueel.
  • Giet het vocht over het vlees en serveer.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Lamsvlees / Rijst / Vlees
Land van herkomst Frankrijk