Five spice noedelsoep met garnalen en paksoi

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Was en snijd de paksoi in repen (van baby paksoi hoeven de blaadjes alleen maar losgehaald te worden, die kunnen verder heel blijven.)
  • Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba´s met de kerstomaatjes 2 minuten.
  • Voeg 8 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
  • Voeg 1½ l water en de bouillontabletten toe.
  • Roer tot de tabletten zijn opgelost.
  • Voeg als de bouillon kookt de paksoi en de woknoedels toe en kook ze 2 minuten.
  • Voeg naar smaak woksaus toe, schep de noedelsoep in kommen en strooi er wat gebakken uitjes over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet Conimex Balinese Kroepoek, Ketjap Manis en Sambal Badjak op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Als je geen visbouillontabletten in huis hebt kun je deze noedelsoep ook van bijvoorbeeld kippen- of kruidenbouillontabletten maken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Land van herkomst China