Five spice noedelsoep met garnalen en paksoi
Ingrediënten
- 500 g paksoi
- 200 g tomaat
- 400 g rauwe gepelde gamba´s
- Conimex Woksaus Five Spice
- Conimex Wok Olie
- 1½ l visbouillon van 3 tabletten
- ½ pak Conimex Wok Noedels
- Conimex Gebakken Uitjes
Instructies
- Was en snijd de paksoi in repen (van baby paksoi hoeven de blaadjes alleen maar losgehaald te worden, die kunnen verder heel blijven.)
- Verwijder de kroontjes van de tomaatjes en was ze.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een klein scheutje olie toe en wok de gamba´s met de kerstomaatjes 2 minuten.
- Voeg 8 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
- Voeg 1½ l water en de bouillontabletten toe.
- Roer tot de tabletten zijn opgelost.
- Voeg als de bouillon kookt de paksoi en de woknoedels toe en kook ze 2 minuten.
- Voeg naar smaak woksaus toe, schep de noedelsoep in kommen en strooi er wat gebakken uitjes over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet Conimex Balinese Kroepoek, Ketjap Manis en Sambal Badjak op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.
Variatietip:
Als je geen visbouillontabletten in huis hebt kun je deze noedelsoep ook van bijvoorbeeld kippen- of kruidenbouillontabletten maken.