Flan van peer
AllerHande september 2002
Ingrediënten
- 150 g roomboter
- 150 g fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 g bloem
- 3 eieren
- 2 peren
- boter om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C .
- Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen.
- Bloem erdoor mengen.
- Al mixend een voor een eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat.
- Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken.
- Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen.
- Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden.
- Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het midden.
- Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje uitpuilt.
- Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Springvorm uit oven nemen.
- Ovengrill voorverwarmen.
- 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien.
- Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren.
- Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.