Flan van peer

AllerHande september 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g roomboter
  • 150 g fijne suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g bloem
  • 3 eieren
  • 2 peren
  • boter om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C .
  • Boter en suiker in beslagkom met handmixer romig kloppen.
  • Bloem erdoor mengen.
  • Al mixend een voor een eieren toevoegen, tot smeuïg deeg ontstaat.
  • Springvorm invetten, deeg over bodem uitstrijken.
  • Peer schillen, in kwarten snijden en klokhuis verwijderen.
  • Peerparten in lengte elk in 3 schijven snijden.
  • Dunne peerpartjes in vorm van zon op deeg leggen: met smalle deel in het midden.
  • Peer stevig aandrukken, zodat deeg hier en daar een beetje uitpuilt.
  • Springvorm in midden van oven schuiven en flan in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Springvorm uit oven nemen.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • 2-3 Eetlepels fijne kristalsuiker over taart strooien.
  • Suikerlaagje in ca. 30 seconden onder hete ovengrill laten karameliseren.
  • Perenflan lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht