Kersenflensjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 75 g gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 100 g mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker of gewone suiker
  • Sap van ½ citroen
  • 100 g kersen

Instructies

  • Kook de ontpitte kersen gedurende 2 minuten met 1 zakje vanillesuiker en 50 ml water.
  • Laat ze afkoelen.
  • Klop de eieren los met de melk en de helft van de olie.
  • Doe de gezeefde bloem met een snufje zout in een andere kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Schenk de helft van het eimengsel erbij en roer het tot een glad beslag.
  • Schenk al roerend de rest van het eimengsel erbij tot de klontjes verdwenen zijn.
  • Verhit 1 theelepel olie in een kleine koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Verdeel een grote lepel beslag over de koekenpan.
  • Bak het flensje tot de bovenkant droog wordt en keer het om, zodat de andere kant bruin wordt.
  • Herhaal dit voor de rest van het beslag.
  • Meng de mascarpone met de rest van de vanillesuiker en het citroensap.
  • Leg op elk flensje een lepel mascarpone en de gekookte kersen.
  • Serveer warm.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 19 g | Protein: 8 g | Vet: 27 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brunch / Dessert / Fruit / Ontbijt / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch