Focaccia met venkelsalade en runderreepjes
AllerHande september 2003
Ingrediënten
- 1 voorgebakken focaccia brood
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 venkel
- 1 eetlepel witte-wijnazijn
- 100 g oude kaas stukje
- 300 g rundvleesreepjes naturel
- 1-2 theelepel sambal badjak
- 1 zak veldslamelange 100 g
Instructies
- Grillpan voorverwarmen.
- Focaccia overlangs halveren.
- Snijvlakken dun met olie bestrijken en helften in 6-8 minuten bruin en gaar roosteren in grillpan, halverwege keren.
- Venkel in vieren snijden en stukken (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes schaven.
- In kom venkel, azijn en 1 eetlepel olie door elkaar scheppen.
- Kaas grof erboven raspen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- In wok rest van olie verhitten en runderreepjes met sambal op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar bakken.
- Op smaak brengen met zout.
- Focaccia beleggen met veldsla, venkelsalade en runderreepjes.
- Focaccia schuin in vier sandwiches snijden.