Focaccia met venkelsalade en runderreepjes

AllerHande september 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 voorgebakken focaccia brood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 venkel
  • 1 eetlepel witte-wijnazijn
  • 100 g oude kaas stukje
  • 300 g rundvleesreepjes naturel
  • 1-2 theelepel sambal badjak
  • 1 zak veldslamelange 100 g

Instructies

  • Grillpan voorverwarmen.
  • Focaccia overlangs halveren.
  • Snijvlakken dun met olie bestrijken en helften in 6-8 minuten bruin en gaar roosteren in grillpan, halverwege keren.
  • Venkel in vieren snijden en stukken (in keukenmachine) in flinterdunne reepjes schaven.
  • In kom venkel, azijn en 1 eetlepel olie door elkaar scheppen.
  • Kaas grof erboven raspen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In wok rest van olie verhitten en runderreepjes met sambal op hoog vuur al omscheppend bruin en gaar bakken.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Focaccia beleggen met veldsla, venkelsalade en runderreepjes.
  • Focaccia schuin in vier sandwiches snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood / Broodjes / Rundvlees