Foe yong hai van de Koninklijke Marine
Chinese omelet met groenten
Ingrediënten
Instructies
- Maak eerst het groentemengsel. Laat de olie in een schaal (ca. 1 liter) in ca. 1 min. op vol vermogen warm worden.
- Ui en knoflook er doorheen scheppen en de schaal 23 min. op vol vermogen in de magenetron zetten.
- Voeg prei, worteltjes en taugé toe.
- Schep alles goed door en zet de schaal met deksel opnieuw 23 min. op vol vermogen in de magnetron tot de groenten bijtgaar zijn.
- Laat het groentemengsel daarna afkoelen.
- Klop de eieren los met de garnalen, het groentemengsel en een deel van de selderij.
- Breng het mengsel op smaak met peper, zout en ve-tsin.
- Bak achter elkaar 3 omeletten: telkens een mespunt boter in een ondiepe schaal of deksel (- ca. 18 cm) 30 sec. en op vol vermogen in de magnetron.
- Giet dan een derde deel van eiermengsel in de schaal en laat dit in 23 min. op half vermogen stollen.
- Roer een of tweemaal om de delen die reeds gestold zijn, los te maken.
- Serveer de omelet dubbelgeklapt met de boven kant naar buiten en strooi er de resterende selderij over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er rijst en een Chinese tomatensaus bij