Foe yong hai van de Koninklijke Marine

Chinese omelet met groenten
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode uitjes fijngehakt
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • ½ prei fijngesneden
  • 2 worteltjes fijngesneden
  • 25 gram taugé gewassen
  • 2 takjes selderij fijngeknipt
  • ½ eetlepel(s) olie
  • 6 eieren
  • 150 gram gekookte garnalen of krab
  • theelepel zout
  • 1 theelepel ve-tsin
  • 20 gram boter

Instructies

  • Maak eerst het groentemengsel. Laat de olie in een schaal (ca. 1 liter) in ca. 1 min. op vol vermogen warm worden.
  • Ui en knoflook er doorheen scheppen en de schaal 23 min. op vol vermogen in de magenetron zetten.
  • Voeg prei, worteltjes en taugé toe.
  • Schep alles goed door en zet de schaal met deksel opnieuw 23 min. op vol vermogen in de magnetron tot de groenten bijtgaar zijn.
  • Laat het groentemengsel daarna afkoelen.
  • Klop de eieren los met de garnalen, het groentemengsel en een deel van de selderij.
  • Breng het mengsel op smaak met peper, zout en ve-tsin.
  • Bak achter elkaar 3 omeletten: telkens een mespunt boter in een ondiepe schaal of deksel (- ca. 18 cm) 30 sec. en op vol vermogen in de magnetron.
  • Giet dan een derde deel van eiermengsel in de schaal en laat dit in 23 min. op half vermogen stollen.
  • Roer een of tweemaal om de delen die reeds gestold zijn, los te maken.
  • Serveer de omelet dubbelgeklapt met de boven kant naar buiten en strooi er de resterende selderij over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er rijst en een Chinese tomatensaus bij
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei
Land van herkomst Indonesië