Fondue bourguignon
Ingrediënten
- Voor de vleessoorten:
- 300 gram kippenwit
- 300 gram rundvlees dikbil, lende, biefstuk
- 300 gram varkensfilet
- 8 lamskoteletjes
Instructies
- Snijd de vleessoorten in gelijke stukken en bewaar ze apart.
- Marineer de kip 1 uur in een marinade bestaande uit de olijfolie, het paprikapoeder en de kerrie. Breng op smaak met zout.
- Wentel de stukken nu en dan eens om.
- Wentel de lamskoteletten in 2 dl sojaolie waaraan, het geplet lookteentje, de fijn gesneden rozemarijn en peper en zout zijn toegevoegd.
- Laat hierin enkele minuten trekken.
- Marineer het varkensvlees 1 uur in 3 dl sojaolie, met de tijm, de laurier, de fijn gesneden basilicum en de geplette groene peperbollen.
- Breng op smaak met zout.
- Het rundvlees gebruikt u rauw.
- Haal het vlees uit de marinades en leg de stukken op aparte schotels.
- Bak het vlees in de fondueset.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer hierbij frietjes en enkele sausjes zoals tartaar, kerriemayonaise, een pikant sausje, een Provençaals sausje.
Schenk hierbij een Cote du Rhône of een geklasseerde beaujolais.
Schenk hierbij een Cote du Rhône of een geklasseerde beaujolais.