Fondue bourguignon

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Voor de vleessoorten:
  • 300 gram kippenwit
  • 300 gram rundvlees dikbil, lende, biefstuk
  • 300 gram varkensfilet
  • 8 lams­koteletjes

Voor de marinades:

  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel kerrie
  • 1 dl olijfolie
  • 2 grote teentjes knoflook
  • soja olie
  • enkele takjes rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • ongeveer 30 groene peperbollen
  • 8 blaadjes basilicum
  • peper
  • zout
  • fondueolie

Instructies

  • Snijd de vleessoorten in gelijke stukken en bewaar ze apart.
  • Marineer de kip 1 uur in een marinade bestaande uit de olijfolie, het paprikapoeder en de kerrie. Breng op smaak met zout.
  • Wentel de stukken nu en dan eens om.
  • Wentel de lamskoteletten in 2 dl sojaolie waaraan, het geplet lookteentje, de fijn gesneden rozemarijn en peper en zout zijn toegevoegd.
  • Laat hierin enkele minuten trekken.
  • Marineer het varkensvlees 1 uur in 3 dl sojaolie, met de tijm, de laurier, de fijn gesneden basilicum en de geplette groene peperbollen.
  • Breng op smaak met zout.
  • Het rundvlees gebruikt u rauw.
  • Haal het vlees uit de marinades en leg de stukken op aparte schotels.
  • Bak het vlees in de fondueset.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer hierbij frietjes en enkele sausjes zoals tartaar, kerrie­mayonaise, een pikant sausje, een Provençaals sausje.
Schenk hierbij een Cote du Rhône of een geklasseerde beaujolais.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fondue / Vlees