Forelsoep met sinaasappel

      Reacties uitgeschakeld voor Forelsoep met sinaasappel

Forelsoep met sinaasappel

Categorie met vis, Soep
porties 2
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 50 gr gerookte forel
  • 1/2 citroen
  • 1/2 sinaasappel
  • 1/2 liter visbouillon tablet
  • 1/8 liter slagroom
  • 1/2 theelepel fijngehakte dille
  • 1 theelepel gembersiroop
  • zout
  • peper

Hoe maak ik het klaar

  • Snijd de gerookte forel in stukjes.
  • Pers de citroen en de sinaasappel uit.
  • Breng de visbouillon met het citrussap en de slagroom aan de kook en laat de soep op hoog vuur inkoken, tot er ongeveer 4 dl over is.
  • Voeg de dille, de gembersiroop en wat zout en peper toe.
  • Leg de stukjes forel in voorverwarmde soepborden en schep er de soep over.