Frans stoofpannetje met snijbiet
Een klassiek Frans groentegerecht waarin snijbiet de hoofdrol speelt. Snel gestoofd met uien, boter en kruiden voor een zachte, volle smaak.
Equipment
- Koekenpan met deksel
- Lepel
- Vuurvaste spatel
- Zwak vuur of fornuis
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de uien fijn.
- Verhit de boter in een koekenpan op laag vuur.
- Bak de uien zachtjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de snijbietbladen toe en roer goed door.
- Dek de pan af en laat het geheel zachtjes gaar stoven.
- Voeg de verse tijm toe of laat gedroogde tijm meebakken met de uien.
- Breng het gerecht op smaak met peper, zout en een mespunt piment.
- Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met een stukje stokbrood of als groentegerecht bij gebakken aardappelen en vlees.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit lichte groentegerecht.
Voedingswaarden
Calories: 85 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 2 g | Vet: 5 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 3 g