Franse kersenkoek met kwarkroom

AllerHande juli 2001
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kersen
  • 2 eieren
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 75 g bloem
  • 1 deciliter volle melk
  • 1 bak volle kwark 500 g
  • ½ zakje amandelschaafsel à 45 g
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen.
  • Vorm invetten en kersen over bodem verdelen.
  • In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark.
  • Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel.
  • In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker.
  • Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen.
  • Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk