Franse kersenkoek met kwarkroom
AllerHande juli 2001
Ingrediënten
- 500 g kersen
- 2 eieren
- 100 g witte basterdsuiker
- 75 g bloem
- 1 deciliter volle melk
- 1 bak volle kwark 500 g
- ½ zakje amandelschaafsel à 45 g
- 125 ml slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Kersen wassen en met kersenontpitter ontpitten of kersen halveren en pitten verwijderen.
- Vorm invetten en kersen over bodem verdelen.
- In kom eieren loskloppen met 75 g suiker, bloem, melk en 150 g kwark.
- Beslag over kersen schenken en bestrooien met amandelschaafsel.
- In midden van oven kersenkoek in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Intussen slagroom bijna stijf kloppen met vanillesuiker en rest van suiker.
- Rest van kwark loskloppen en door slagroom mengen.
- Kersenkoek laten afkoelen tot lauwwarm, in 6 (of 8) punten snijden en serveren met dot kwarkroom.