Franse uiensoep 2

      Reacties uitgeschakeld voor Franse uiensoep 2

Franse uiensoep 2

Recept afdrukken
CategorieSoep
KeukenFrankrijk
KeywordVegetarisch
porties4
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de schoongemaakte uien in dunne plakjes en smoor deze in de boter 10
  • minuten op een zacht vuur - ze mogen niet bruin worden.
  • Strooi de bloem erover en laat die al roerend heel lichtbruin leuren.
  • Strooi er wat zout en veel versgemalen peper over en schenk er al roerend
  • de bouillon bij.
  • Laat de soep een half uurtje koken.
  • Doe de uiensoep in ovenvaste soepkommen of anders in een grote schaal, leg
  • hierop de sneetjes geroosterd brood en bestrooi die dik met geraspte kaas.
  • Laat de kaas onder de grill of boven in een warme oven lichtbruin kleuren.