Franse uiensoep van Astrid Veltman v2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de schoongemaakte uien in dunne plakjes en smoor deze in de boter 10
  • minuten op een zacht vuur – ze mogen niet bruin worden.
  • Strooi de bloem erover en laat die al roerend heel lichtbruin leuren.
  • Strooi er wat zout en veel versgemalen peper over en schenk er al roerend
  • de bouillon bij.
  • Laat de soep een half uurtje koken.
  • Doe de uiensoep in ovenvaste soepkommen of anders in een grote schaal, leg
  • hierop de sneetjes geroosterd brood en bestrooi die dik met geraspte kaas.
  • Laat de kaas onder de grill of boven in een warme oven lichtbruin kleuren.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch