Franse uiensoep van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram ui in ringen
  • 4 gesnipperde teentjes knoflook
  • 40 gram boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 liter bouillon
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 sneetjes stokbrood of casino
  • 100 gr geraspte belegen kaas

Instructies

  • Verwarm de boter in een pan en leg hier de uien met de knoflook op.
  • Fruit ze tot ze goudgeel zijn.
  • Voeg dan de bloem toe en laat deze al roerend ook licht van kleur worden.
  • Verwarm het geheel onder goed roeren vijf minuten door.
  • Schenk er dan geleidelijk de bouillon bij, onder voortdurend roeren, zodat er een gebonden soep ontstaat.
  • Laat de soep met het deksel op de pan 20 minuten op laag vuur koken.
  • Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe.
  • Rooster de sneetjes brood of bak ze in boter bruin.
  • Leg in ovenvaste soepkoppen een sneetje brood en schenk hier de uiensoep over uit.
  • Verdeel er rijkelijk de geraspte kaas over en zet de soepkommen 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°C, stand 4).
  • De kaas dient mooi goudbruin te worden.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch