Frisse avocadomousse met komkommertartaar
Een zomers en kleurrijk voorgerecht met romige avocadomousse, frisse komkommertartaar en verrassende garnituren als grapefruit, zeewier en pistachenoten.
Equipment
- Droogmachine
- Meloenboor
- pommes parisienneboor
Ingrediënten
- 2 el cottage cheese
- 2 limoenen
- 3 avocado’s
- 30 g pistachenoten
- 50 g gemixte kiemen
- 50 g zeekraal
- 50 g zeewier
- 75 ml olijfolie
- 1 bos Thaise basilicum
- 1 gele grapefruit
- 0.5 Galia meloen
- 1 komkommer
Instructies
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit, snijd met een mes een ruitpatroon in het vruchtvlees en lepel het vruchtvlees eruit.
- Rasp de schil van de limoen, halveer de limoen en pers het sap eruit.
- Mix de avocado met het limoensap, de rasp, een beetje zout en versgemalen peper in een blender.
- Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe tot er een luchtige mousse ontstaat.
- Vul de cocktailglazen met de mousse.
- Laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Snijd de komkommer in kleine blokjes.
- Schep met een bolletjesboor bolletjes uit de meloen.
- Snijd de Thaise basilicum grof.
- Meng de komkommerblokjes met de meloenbolletjes, Thaise basilicum en een scheutje olijfolie.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de gele grapefruit in partjes.
- Droog het zeewier circa 3 uur in een droogmachine.
- Vul de cocktailglazen met een laagje komkommertartaar.
- Verdeel de partjes gele grapefruit erover.
- Schep de cottage cheese erop.
- Garneer met de kiemen, zeekraal, chipjes van zeewier en de pistachenootjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer in elegante cocktailglazen voor een feestelijk effect en werk af met een extra blaadje Thaise basilicum bovenop. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of Verdejo past perfect bij de romige avocado en citrusaccenten.
Serveer in elegante cocktailglazen voor een feestelijk effect en werk af met een extra blaadje Thaise basilicum bovenop. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc of Verdejo past perfect bij de romige avocado en citrusaccenten.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 7 g | Vet: 27 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 5 g