Frisse Bladerdeegdriehoeken met Vers Fruit

Zoete bladerdeegdriehoeken met fruit

Frisse Bladerdeegdriehoeken met Vers Fruit

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • Ongeveer 250 g vers seizoensfruit bijv. aardbeien, blauwe bessen, frambozen
  • 250 g mascarpone
  • 40 g poedersuiker
  • 100 g slagroom
  • Sap en geraspte schil van 1 biologische citroen
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210°C (boven- en onderwarmte).
  • Bereid het bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd het bladerdeeg in een even aantal kleine driehoeken.
  • Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de afgebakken driehoeken afkoelen.
  • Meng mascarpone, poedersuiker, slagroom en citroensap in een spuitzak en laat deze enkele minuten in de koelkast rusten.
  • Spuit de vulling op de bladerdeegbodems, decoreer met vers fruit en leg het bladerdeegdeksel erbovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Door het toevoegen van citroenrasp krijgt het dessert een zomers tintje.
Voor een extra decoratieve touch kan het gerechtje worden afgewerkt met een chocolade- of suikerglazuur.

Wijnadvies:

Serveer met een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d’Asti of een Riesling. De fruitige tonen van de wijn zullen goed samengaan met het verse fruit en de romige mascarponevulling.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Gebak
Geschikt voor Dieët: Lactosevrij / Vegetarisch / Zout arm