Frisse kabeljauw met venkel en rijst
Een lichte en frisse maaltijd met malse kabeljauw, krokant gebakken venkel en geurige basmatirijst, afgewerkt met een vleugje limoen.
Equipment
- kookpan
Ingrediƫnten
- 1 bakje venkelrauwkost 125 g, AH
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie mild
- 2 takjes peterselie
- 50 g basmatirijst
- 150 g kabeljauwfilet
- Zout
- Zwarte peper versgemalen
Instructies
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de limoen en trek de schilletjes van een halve limoen.
- Pers een halve limoen uit en meng het sap met de olijfolie.
- Hak de peterselie fijn.
- Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
- Verhit de helft van de limoenolie in een koekenpan en bak de vis in circa 4 minuten lichtbruin aan beide zijden.
- Neem de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
- Verhit de rest van de limoenolie en bak de venkel al omscheppend in circa 3 minuten lichtbruin.
- Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
- Maak op het bord een bedje van venkel, schep de rijst ernaast en leg de kabeljauw op de venkel en rijst.
- Bestrooi met de limoenschilletjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met extra limoenschil en een takje peterselie voor een frisse presentatie.
Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 31 g | Vet: 13 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 4 g