Frisse Lentevissoep met Groene Groenten

Frisse Lentevissoep met Groene Groenten

Een snelle, lichte en smaakvolle voorjaarssoep met kabeljauw, doperwtjes en verse soepgroenten, perfect voor een gezonde lunch of diner.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • soeppan
  • Lepel
  • maatbeker

Ingrediƫnten

  • ½ zakje peterseliecroutons (ca. 75 g)
  • 300 g doperwtjes diepvries
  • 1 schaaltje kabeljauwfilet ca. 175 g
  • 2 visbouillontabletten
  • 1 zakje tuinkruidensoepgroenten 150 g
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Breng in een soeppan 7 dl water aan de kook en los de bouillontabletten erin op.
  • Voeg de doperwtjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
  • Laat de soep afgedekt ca.
  • 4 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de soepgroenten en kabeljauw toe.
  • Laat de soep nog ca.
  • 4 minuten zachtjes koken.
  • Verdeel de kabeljauw met een lepel in kleine stukjes.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveer de soep met peterseliecroutons en warm stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een sneetje volkorenstokbrood of een vleugje verse dille voor extra frisheid.
Wijnadvies:

Droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 22 g | Vet: 7 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieƫn Hoofdgerechten / Soep / Vis
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Lente