Frisse Lentevissoep met Groene Groenten
Een snelle, lichte en smaakvolle voorjaarssoep met kabeljauw, doperwtjes en verse soepgroenten, perfect voor een gezonde lunch of diner.
Equipment
- soeppan
- Lepel
- maatbeker
Ingrediƫnten
Instructies
- Breng in een soeppan 7 dl water aan de kook en los de bouillontabletten erin op.
- Voeg de doperwtjes toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
- Laat de soep afgedekt ca.
- 4 minuten zachtjes koken.
- Voeg de soepgroenten en kabeljauw toe.
- Laat de soep nog ca.
- 4 minuten zachtjes koken.
- Verdeel de kabeljauw met een lepel in kleine stukjes.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep met peterseliecroutons en warm stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een sneetje volkorenstokbrood of een vleugje verse dille voor extra frisheid. Wijnadvies:
Droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Serveer met een sneetje volkorenstokbrood of een vleugje verse dille voor extra frisheid. Wijnadvies:
Droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 210 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 22 g | Vet: 7 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 3 g