Frisse salade met pastinaak en selderij

Frisse salade met pastinaak en selderij

Een lichte en voedzame salade van pastinaak, bleekselderij en cottage cheese met een frisse yoghurtdressing. Ideaal als lunch of voorgerecht.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel yoghurt of sandwichspread
  • 1 grote pastinaak knolselderij of winterwortel
  • 150 g Hüttenkäse cottage cheese of andere kaas in blokjes
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 2 stelen bleekselderij
  • 1 ui
  • Olijven naar wens
  • Tomaat naar wens

Instructies

  • Borstel de pastinaak schoon en verwijder harde stukken schil.
  • Snijd de pastinaak in blokjes en kook 10 minuten in water, niet te gaar.
  • Was de bleekselderij en snijd in smalle reepjes.
  • Snipper de ui fijn.
  • Meng de olie, yoghurt of sandwichspread, ui en rozijnen in een kom.
  • Voeg de gekookte pastinaak, selderij en kaasblokjes toe.
  • Schep alles voorzichtig door elkaar.
  • Garneer met plakjes tomaat en olijven naar wens.
  • Serveer eventueel met zilvervliesrijst of quinoa.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer de salade koud met een partje citroen voor een extra frisse toets.
Wijnadvies:

Lekker met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 10 g | Vet: 9 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 7 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Lunch / Salade / Voorgerechten / Zuivel
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch