Friszure gestoofde bietjes met rozijnen

Friszure gestoofde bietjes met rozijnen

Een verrassend frisse combinatie van bieten, rozijnen en honing of bessenjam. Heerlijk als bijgerecht bij een herfstige of winterse maaltijd.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel honing of bessenjam
  • 1 laurierblaadje
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 2 eetlepels citroensap of azijn
  • 400 g bieten
  • Een handje rozijnen
  • Een mespuntje kummel
  • Peper en zout
  • Verse gember of gemberpoeder
  • Wat water
  • 1 ui fijngesnipperd

Instructies

  • Schil de rauwe bieten en snijd ze in kleine blokjes.
  • Fruit de ui in de olie.
  • Voeg de bietjes toe en schep enkele minuten om.
  • Voeg kummel, peper, zout en gember toe.
  • Voeg het laurierblaadje toe.
  • Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zacht smoren.
  • Schep af en toe om en voeg indien nodig water toe.
  • Voeg de rozijnen, citroensap of azijn en honing of jam toe.
  • Laat nog 10 minuten stoven.
  • Verwijder het laurierblaadje en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Heerlijk met een lepel plantaardige yoghurt en geroosterde noten eroverheen.
Wijnadvies:

Een droge rosé of licht gekoelde pinot noir past goed bij de zoetzure smaak van de bieten.

Voedingswaarden

Calories: 130 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 17 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Dessert – Nagerecht / Groenten
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch