Friszure gestoofde bietjes met rozijnen
Een verrassend frisse combinatie van bieten, rozijnen en honing of bessenjam. Heerlijk als bijgerecht bij een herfstige of winterse maaltijd.
Ingrediënten
- 1 eetlepel honing of bessenjam
- 1 laurierblaadje
- 1 scheut zonnebloemolie
- 2 eetlepels citroensap of azijn
- 400 g bieten
- Een handje rozijnen
- Een mespuntje kummel
- Peper en zout
- Verse gember of gemberpoeder
- Wat water
- 1 ui fijngesnipperd
Instructies
- Schil de rauwe bieten en snijd ze in kleine blokjes.
- Fruit de ui in de olie.
- Voeg de bietjes toe en schep enkele minuten om.
- Voeg kummel, peper, zout en gember toe.
- Voeg het laurierblaadje toe.
- Doe het deksel op de pan en laat 10 minuten zacht smoren.
- Schep af en toe om en voeg indien nodig water toe.
- Voeg de rozijnen, citroensap of azijn en honing of jam toe.
- Laat nog 10 minuten stoven.
- Verwijder het laurierblaadje en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Heerlijk met een lepel plantaardige yoghurt en geroosterde noten eroverheen. Wijnadvies:
Een droge rosé of licht gekoelde pinot noir past goed bij de zoetzure smaak van de bieten.
Heerlijk met een lepel plantaardige yoghurt en geroosterde noten eroverheen. Wijnadvies:
Een droge rosé of licht gekoelde pinot noir past goed bij de zoetzure smaak van de bieten.
Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 2 g | Vet: 3 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 17 g