Fruitsalade met balsamicosiroop

AllerHande april 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 2 deciliter witte balsamicoazijn
  • 1 laurierblad
  • 5 eetlepel suiker
  • 1 galiameloen
  • 500 g aardbeien
  • 250 g pitloze druiven
  • 1 mango
  • 1 eetlepel limoen
  • ½ zakje verse munt à 15 g

Instructies

  • Vanillestokje opensnijden.
  • In steelpan azijn met vanillestokje, laurierblad en suiker aan de kook brengen en tot helft laten inkoken.
  • Regelmatig roeren.
  • Pan van vuur nemen en siroop laten afkoelen.
  • Vanillestokje en laurierblad verwijderen.
  • Meloen halveren, pitjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Aardbeien schoonmaken en halveren.
  • Druiven van tros plukken en wassen.
  • Mango schillen en met scherp mes vruchtvlees langs pit wegsnijden.
  • Mango in blokjes snijden en besprenkelen met limoensap.
  • Fruit in (glazen) schaal door elkaar scheppen.
  • Balsamicosiroop erover sprenkelen.
  • Garneren met blaadjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch