Fruittaart van Allerhande

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 40 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg á 450 g, diepvries,
  • 2 perssinaasappels,
  • 1 pakje poeder voor gele banketbakkersroom 140 g, Baukje,
  • 1 bakje bramen 200 g,
  • 1 banaan
  • 2 perziken
  • 2 kiwi’s
  • 100 g pitloze witte druiven
  • 50 g pistachenoten zakje á 150 g, AH,
  • 1 pakje chocoglazuur 100 g, Baukje,
  • 1 zakje taartgelei 15 g, Taartina, Oetker,
  • 2 ½ deciliter appelsap
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
  • Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vorm invetten.
  • Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 3 cm groter dan bakvorm.
  • Bakvorm ermee bekleden.
  • Stukje bakpapier op bladerdeeg leggen.
  • Bonen of blindbakvulling erop verdelen.
  • In midden van oven bladerdeeg in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Intussen sinaasappels uitpersen.
  • Sap met water aanvullen tot 3 dl.
  • Poeder voor banketbakkersroom erdoor mengen zodat mooie gladde room ontstaat.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.
  • Taartbodem uit oven nemen, vulling verwijderen en laten afkoelen.

BEREIDEN:

  • Zakje chocoglazuur in ca. 10 minuten in pannetje met heet water laten smelten.
  • Glazuur over taartbodem uitstrijken en laten stollen.
  • In zeef bramen afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
  • Banaan pellen en in plakjes snijden.
  • Perziken dun schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in kleine partjes snijden.
  • Kiwi’s schillen en in plakjes snijden.
  • Druiven wassen en halveren.
  • Pistachenoten pellen en grof hakken.
  • Room over taartbodem uitstrijken.
  • Fruit naar eigen inzicht erop rangschikken, zodat taart overdadig is bedekt.
  • Taartgelei met appelsap bereiden volgens gebruiksaanwijzing en over fruit schenken.
  • Pistachenoten erover strooien.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht