Fruittaart van Allerhande
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg á 450 g, diepvries,
- 2 perssinaasappels,
- 1 pakje poeder voor gele banketbakkersroom 140 g, Baukje,
- 1 bakje bramen 200 g,
- 1 banaan
- 2 perziken
- 2 kiwi’s
- 100 g pitloze witte druiven
- 50 g pistachenoten zakje á 150 g, AH,
- 1 pakje chocoglazuur 100 g, Baukje,
- 1 zakje taartgelei 15 g, Taartina, Oetker,
- 2 ½ deciliter appelsap
- 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
- Bladerdeeg in ca. 10 minuten laten ontdooien.
- Intussen oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Vorm invetten.
- Bladerdeegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 3 cm groter dan bakvorm.
- Bakvorm ermee bekleden.
- Stukje bakpapier op bladerdeeg leggen.
- Bonen of blindbakvulling erop verdelen.
- In midden van oven bladerdeeg in ca. 25 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Intussen sinaasappels uitpersen.
- Sap met water aanvullen tot 3 dl.
- Poeder voor banketbakkersroom erdoor mengen zodat mooie gladde room ontstaat.
- Tot gebruik in koelkast zetten.
- Taartbodem uit oven nemen, vulling verwijderen en laten afkoelen.
BEREIDEN:
- Zakje chocoglazuur in ca. 10 minuten in pannetje met heet water laten smelten.
- Glazuur over taartbodem uitstrijken en laten stollen.
- In zeef bramen afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
- Banaan pellen en in plakjes snijden.
- Perziken dun schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in kleine partjes snijden.
- Kiwi’s schillen en in plakjes snijden.
- Druiven wassen en halveren.
- Pistachenoten pellen en grof hakken.
- Room over taartbodem uitstrijken.
- Fruit naar eigen inzicht erop rangschikken, zodat taart overdadig is bedekt.
- Taartgelei met appelsap bereiden volgens gebruiksaanwijzing en over fruit schenken.
- Pistachenoten erover strooien.