Gado gado met Quornsaté en boontjes
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 200 gram krieltjes
- 4 eieren
- ⅓ komkommer
- ½ paksoi
- 200 gram sperziebonen
- 1 groene paprika
- 150 gram taugé
- 1 rode ui
- olie
- 1 pakje Quornsaté
- 1 bak Javaanse satésaus Conimex
- seroendeng
- 1 zak kroepoek
Instructies
- Kook de rijst 8 minuten in ruim water en laat uitlekken.
- Kook de krieltjes 15 minuten en de eieren 7 minuten.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Blancheer 4-8 paksoibladeren 2 minuten in ruim kokend water en spoel ze koud.
- Schaaf de komkommer in plakjes.
- Snijd de rest van de paksoi in reepjes.
- Haal de boontjes af, halveer ze en kook ze 5 minuten.
- Snijd de paprika in repen, snipper de rode ui en zoek de taugé uit.
- Fruit de ui in wat olie, voeg de Quornsaté, paprika en gesneden paksoi toe en roerbak dit 5 minuten.
- Bereid de saus.
- Leg op elk bord een koolblad, schep daar rijst op en verdeel er de aardappelen, groenten en Quornsaté over.
- Schep er wat pindasaus over, leg er de eihelften en wat komkommerplakjes bij en bestrooi de stapeltjes met seroendeng en gebroken kroepoek.