Gado-gado met tofu

Gado-gado met tofu van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 375 gram tofu naturel
  • 12 vegetarische gehaktballetjes
  • 250 gram sperziebonen
  • 20 gram bloemkoolroosjes
  • 300 gram gesneden wittekool
  • 125 gram taugé
  • 5 eetlepel(s) olie
  • 300 ml pindasaus
  • 1 zakje kroepoek
  • komkommer in plakken
  • 4 satéprikkers

Instructies

  • Kook de eieren hard in ca. 8 minuten.
  • Spoel ze onder koud water en pel ze.
  • Kook de sperziebonen en wittekool beetgaar.
  • Spoel de taugé met kokend water.
  • Snij de tofu in blokjes.
  • Verhit wat olie in een wok bak de tofu in 2-3 porties lichtbruin.
  • Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken.
  • Verwarm de pindasaus.
  • Bak de vegetarische gehaktballetjes en rijg 3 balletjes per persoon aan een satéprikker.
  • Rangschik de groenten, tofu en ei in een schaal.
  • Leg een prikker met gehaktballetjes erbij en schenk de pindasaus erover

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst en kroepoek.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vleesvervangers
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch