Galinhada

Galinhada

kip met rijst
Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 kipdrumsticks
  • 100 gram rijst
  • 150 gram doperwten
  • 1 ui
  • ½ rode paprika
  • 1 tl sambal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl korianderpoeder
  • el peterselie
  • 50 cl kippenbouillon
  • 3 tomaten
  • olijfolie
  • 1 zakje saffraan
  • 4 kerstomaatjes
  • zout
  • peper

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.
  • Hak de peterselie fijn.
  • Stamp in een vijzel de saffraandraadjes tot poeder en los deze dan op in een beetje water.
  • Zet een hapjespan met 2 el. olijfolie op midden hoog vuur en bak de drumsticks rondom aan.
  • Voeg wat zout en peper toe tijdens het braden.
  • Voeg de paprika, ui, knoflook en de sambal toe. En bak deze tot de ui glazig en de paprika zacht is.
  • Voeg de tomaten, de peterselie, de kurkuma en korianderpoeder toe.
  • Voeg de rijst toe en laat deze even meebakken.
  • Voeg 35 cl. bouillon toe.
  • Voeg vervolgens de doperwten toe.
  • Laat het geheel zachtjes koken totdat de rijst gaar is.
  • Voeg eventueel wat extra bouillon toe.
  • Voeg als laatste de saffraan toe.
  • Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper of sambal toe.
  • Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de kerstomaatjes en de peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Brazilië