Gambaspiesjes met paprika

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 rauwe reuzengarnalen / Gamba's
  • 2 citroenen
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Laat de garnalen 30 minuten marineren in het sap van 1 citroen
  • Snijd de paprika doormidden, verwijder de witte vliesjes en de zaadjes, en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
  • Rijg de ingredienten aan 2 spiesjes tegelijk die u parallel houdt zodat ze makkelijk te keren zijn op de barbeque.
  • Eerst garnalen, dan parikareepjes.
  • 4 garnalen per spies en aan het eind een citroenpartje.
  • Kwast ze in met olie.
  • Laat de spiesjes op een heet ingeolied rooster 2 à 3 minuten aan iedere kant roosteren.
  • Hak de rest van de paprika en de knoflook fijn.
  • Voeg er zout, de olie en de rest van het citroensap aan toe en meng het geheel.
  • Serveer deze saus bij de spiesjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Vis / Zeevruchten