GARRAM-MASALA

Garam masala

Garam masala is het Indiase basiscurrymengsel.
Het is verkrijgbaar in Indiase winkels en sommige reformhuizen. U kunt het ook zelf maken.
Dat kan het best in kleine hoeveelheden, zodat het steeds vers blijft.
Porties: 3 eetlepels
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kardemomzaadjes
  • 5 centimeter kaneelstok
  • 1 theelepel zwarte komijn eventueel gewone,
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • ¼ theelepel muskaatnoot.

Instructies

  • Stamp dit in de vijzel zeer fijn, zeef het en stamp de grove deeltjes nogmaals.
  • Of, maal ze in 30-40 seconden in een schone elektrische koffiemolen of specerijenmolen zeer fijn.
  • Bewaar het mengsel koel en donker in een goed sluitend potje. Bovenstaande hoeveelheden leveren ± 3 eetlepels garam masala op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kruidenmengsels
Land van herkomst India