Garnalen gemarineerd voor bij de borrel

Garnalen gemarineerd voor bij de borrel

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
marineren 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 12 grote garnalen
  • 2 eetlepel(s) crème fraîche

Voor de marinade

  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 mespunt kurkuma
  • 1 tl citroengras gemalen
  • sesamzaad

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Pel de garnalen (indien nodig) en verwijder het darmkanaaltje.
  • Grill in een droge koekenpan het sesamzaad tot deze licht gekleurd zijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom.
  • Voeg de garnalen toe en meng goed door elkaar.
  • Dek de kom af met huishoudfolie en zet 2 uur in de koelkast
  • Bak de garnalen aan één zijde 3 minuten.
  • Bak de andere zijde 2 minuten en voeg dan de crème fraîche toe.
  • Meng goed door elkaar en laat dan nog 1 minuut bakken.
  • Verdeel de garnalen over bordjes of kommetjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Borrelhapjes / Hapjes / Vis / Zeevruchten