Garnalenbeignets

Garnalenbeignets

Porties: 10 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rauwe reuzengarnalen gepeld
  • 4 sjalotjes grof gehakt
  • 1 stengel citroengras gekneusd en grof gehakt
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 1 eiwit
  • 2 theelepel vissaus
  • 1 kleine verse rode chilipeper, ontzaad en gehakt
  • 1 theelepel vers citroensap
  • 4 citrusbladen djeroek poeroet, in sliertjes, of 1 theelepel geraspte limoenschil
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 35 to t 40 sneetjes witbrood
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 7,5 dl plantaardige olie om te frituren

Instructies

  • Draai de garnalen, sjalotjes, het citroengras, de knoflook, het eiwit, de vissaus, chilipeper en het citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Doe het mengsel in een kom en schep er de sliertjes citrusblad en gehakte koriander door.
  • Steek met een stervormig of rond uitsteekvormpje van 7 cm doorsnee één vormpje uit elke snee brood.
  • Bewaar het resterende brood voor broodkruim.
  • Smeer 1 krappe eetlepel garnalenmengsel over elk broodvormpje.
  • Bestrooi met wat sesamzaad en druk dat lichtjes in het garnalenmengsel.
  • Verhit de olie in een grote wok.
  • Frituur de beignets in porties ca. 1 tot 2 minuten tot ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Schep ze met een schuimspaan uit de wok en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Schik de beignets op een dienschaal of op individuele borden en serveer ze heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Vis / Warme hapjes / Zeevruchten