Garnalencocktail uit de AllerHande van 2000
AllerHande juli 2000
Ingrediënten
- ¾ dl slagroom
- 1 dl mayonaise
- mespunt chilipoeder
- 2 eetlepel(s) tomatenketchup
- 1 eetlepel(s) whisky slijter
- citroensap
- zout
- 300 g Hollandse garnalen
- versgemalen peper
- ijsbergsla enkele blaadjes
- 3 takjes peterselie
Instructies
- In kom slagroom half stijf kloppen.
- Mayonaise, chilipoeder, tomatenketchup en whisky erdoor scheppen.
- Cocktailsaus op smaak brengen met enkele druppels citroensap, zout en peper.
- In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen.
- Garnalen goed laten uitlekken.
- IJsbergsla in fijne reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
- Sla over coupes verdelen. In midden bergje garnalen scheppen.
- Cocktailsaus erover scheppen.
- Garneren met snufje chilipoeder op saus en peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Met ananas en kerriesaus:Vervang 100 g van de garnalen door 100 g verse ananas in kleine stukjes en 1 bosuitje in dunne ringetjes.
Vervang het chilipoeder en de tomatenketchup door 1 eetlepel milde kerriepoeder en gebruik medium dry sherry in plaats van whisky. Met surimi en mierikswortelsaus:
Vervang 100 g van de garnalen door 125 g in stukjes gesneden surimiflakes en maak in de coupes een bedje van rocket slamelange.
Vervang de tomatenketchup en whisky door 2 eetlepels geraspte mierikswortel (potje).