Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 250 gram Hollandse garnalen
- 35 gram boter
- 35 gram bloem
- 50 ml witte wijn
- 250 ml visbouillon
- 50 ml kookroom
- 2 el kappertjes
- 4 el gehakte dille
- 4 pasteibakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op de temperatuur die staat aangegeven op de verpakking van de pasteibakjes
- Smelt de boter in een ruime diepe pan.
- Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ca. 2 minuten zachtjes garen.
- Draai het vuur hoog en voeg de witte wijn en de helft van de bouillon toe en blijf roeren totdat het mengsel glad en gebonden is.
- Roer beetje bij beetje de rest van de bouillon en de slagroom erdoor, laat de saus weer aan de kook komen, 3 minuten zachtjes laten koken.
- Voeg de garnalen, de kappertjes en 3 eetlepels dille toe aan de saus en laat dit ca. 2 minuten doorwarmen.
- Zet ondertussen de pasteibakjes in de oven en laat ze in de aangegeven tijd goed warm worden.
- Voeg zout en peper naar smaak aan de garnalenragout toe.
- Verdeel de ragout over de bakjes en garneer met de rest van de dille.