Garnalenpasteitjes

Garnalenpasteitjes

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 35 gram boter
  • 35 gram bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 250 ml visbouillon
  • 50 ml kookroom
  • 2 el kappertjes
  • 4 el gehakte dille
  • 4 pasteibakjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op de temperatuur die staat aangegeven op de verpakking van de pasteibakjes
  • Smelt de boter in een ruime diepe pan.
  • Voeg de bloem toe en laat het mengsel al roerende op een laag vuur ca. 2 minuten zachtjes garen.
  • Draai het vuur hoog en voeg de witte wijn en de helft van de bouillon toe en blijf roeren totdat het mengsel glad en gebonden is.
  • Roer beetje bij beetje de rest van de bouillon en de slagroom erdoor, laat de saus weer aan de kook komen, 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Voeg de garnalen, de kappertjes en 3 eetlepels dille toe aan de saus en laat dit ca. 2 minuten doorwarmen.
  • Zet ondertussen de pasteibakjes in de oven en laat ze in de aangegeven tijd goed warm worden.
  • Voeg zout en peper naar smaak aan de garnalenragout toe.
  • Verdeel de ragout over de bakjes en garneer met de rest van de dille.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten