Garniture à l'Arlésienne

(garnituur uit Arles)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 uien
  • 4 tomaten
  • 1 aubergine
  • bloem
  • boter
  • zout
  • peper
  • frituurolie

Instructies

  • Schil de uien en snij ze in reepjes.
  • Was de aubergine en snij ze in ronde plakken van 1 cm dik.
  • Haal de schijven aubergine door de bloem en bestrooi met zout en peper.
  • Bak ze in wat boter in 10 minuten gaar.
  • Pel en ontpit de tomaten.
  • Bak ook deze 10 minuten in wat boter.
  • Haal de reepjes ui door de bloem en bak ze in een friteuse van 180ºC mooi bruin.

Notities / Tips / Wijnadvies

gebruik bij tournedos en kalfslapjes met demiglacesaus welke is opgewerkt met wat tomatenpuree.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst Frankrijk