Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 160 gram rijst ongekookt AFGEKOELD!!!!!! DUS VAN TE VOREN KOKEN!
- 1 ui heel klein gesnipperd
- 2 teentjes knoflook klein gehakt
- 1 theelepel trassipasta
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sambal badjak
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepel korianderpoeder
- 2 theelepel gemberpoeder
- 2 maggiblokjes 1 om de rijst in te koken, 1 voor door de rijst te mengen
- 2 theelepel becel light
Instructies
- Kook de rijst in een maggiblokje.
- Het is belangrijk om de rijst ver van te voren te koken (een halve of hele dag) zodat het goed af kan koelen.
- Fruit de ui en de knoflook samen met de trassi even aan in de becel light.
- Voeg alle kruiden, het maggiblokje verkruimeld, de sojasaus en de ketjap erbij en roer goed door elkaar.
- Voeg de rijst toe en meng alles goed door elkaar
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit is alleen als basis rijst dus als bijgerecht en niet als hoofdgerecht.!