Gebakken bruine rijst

Gebakken bruine rijst

(Voor 4 personen, 6 punten per persoon)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 160 gram rijst ongekookt AFGEKOELD!!!!!! DUS VAN TE VOREN KOKEN!
  • 1 ui heel klein gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook klein gehakt
  • 1 theelepel trassipasta
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 theelepel djinten
  • 2 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepel gemberpoeder
  • 2 maggiblokjes 1 om de rijst in te koken, 1 voor door de rijst te mengen
  • 2 theelepel becel light

Instructies

  • Kook de rijst in een maggiblokje.
  • Het is belangrijk om de rijst ver van te voren te koken (een halve of hele dag) zodat het goed af kan koelen.
  • Fruit de ui en de knoflook samen met de trassi even aan in de becel light.
  • Voeg alle kruiden, het maggiblokje verkruimeld, de sojasaus en de ketjap erbij en roer goed door elkaar.
  • Voeg de rijst toe en meng alles goed door elkaar

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit is alleen als basis rijst dus als bijgerecht en niet als hoofdgerecht.!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Rijst