Gebakken Eieren met Mosselen, Prei en Kaas

Gebakken eieren met mosselen, prei en gesmolten kaas, geserveerd op een kleurrijk bord, gegarneerd met paprikapoeder en zwarte peper

Gebakken Eieren met Mosselen, Prei en Kaas

Een verrassende combinatie van gebakken eieren, sappige mosselen, romige slagroom en gesmolten kaas. Snel en eenvoudig te bereiden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g mosselen gekookt en uit de schelp gehaald
  • 1 prei schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 30 g boter
  • 8 eieren
  • liter slagroom
  • 50 g Goudse kaas geraspt
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Paprikapoeder naar smaak

Instructies

  • Kook de prei in een pan met een klein beetje water en een snufje zout tot hij zacht is.
  • Laat de prei uitlekken en zet opzij.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Breek de eieren voorzichtig in de pan en bak ze tot de randen gestold zijn, terwijl de dooiers nog zacht blijven.
  • Voeg de slagroom en geraspte kaas toe aan de pan.
  • Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
  • Voeg de uitgelekte prei en de mosselen toe aan de pan.
  • Plaats een deksel op de pan en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes garen.
  • Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met knapperig stokbrood of een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 22 g | Vet: 22 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Lente