Gebakken griesmeelrondjes met pruimencompote
Ingrediënten
- 4 dl abrikozen-sinaasappeldrank
- 50 gram griesmeel
- 6 pruneaux gewelde gedroogde pruimen
- ½ dl rode port
- 25 gram boter
- 1 eetlepel suiker
- ½ theelepel kaneel
Instructies
- Breng de abrikozen-sinaasappeldrank aan de kook, strooi het griesmeel erin en kook het geheel al roerend in ± 3 minuten tot een stevige pap.
- Spreid de pap op een bord tot een plak van ± 1 cm dik uit en laat deze afkoelen.
- Snijd de pruimen in vieren, breng ze met de port aan de kook en laat ze afkoelen.
- Steek met een borrelglaasje of uitsteekvormpje rondjes uit het griesmeel.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de rondjes in ± 3 minuten goudbruin.
- Verdeel ze over 2 bordjes en strooi er suiker en kaneel over.
- Schep de pruimencompote ernaast.