Gebakken griesmeelrondjes met pruimencompote

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dl abrikozen-sinaasappeldrank
  • 50 gram griesmeel
  • 6 pruneaux gewelde gedroogde pruimen
  • ½ dl rode port
  • 25 gram boter
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel kaneel

Instructies

  • Breng de abrikozen-sinaasappeldrank aan de kook, strooi het griesmeel erin en kook het geheel al roerend in ± 3 minuten tot een stevige pap.
  • Spreid de pap op een bord tot een plak van ± 1 cm dik uit en laat deze afkoelen.
  • Snijd de pruimen in vieren, breng ze met de port aan de kook en laat ze afkoelen.
  • Steek met een borrelglaasje of uitsteekvormpje rondjes uit het griesmeel.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de rondjes in ± 3 minuten goudbruin.
  • Verdeel ze over 2 bordjes en strooi er suiker en kaneel over.
  • Schep de pruimencompote ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht