Gebakken rijst met Parmaham

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • zout
  • 100 gram Parmaham
  • 300 gram gekookte afgekoelde rijst (eventueel restjes)
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 3 eieren
  • 150 gram sojascheuten
  • 2 jonge uitjes
  • 1 eetlepel sesamzaadjes geroosterde

Instructies

  • Blancheer de erwtjes 2 minuten in kokend water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Verhit een wok op een hoog vuur, giet de olie erin en verhit ze tot ze begint te dampen en bak de rijst 1 minuut onder voortdurend omscheppen.
  • Voeg de hamreepjes en de erwtjes toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Klop de eieren los en roer ze samen met de sojascheuten door de rijst.
  • Roerbak nog 2 minuten en bestrooi met de gehakte uitjes en de geroosterde sesamzaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Italië