Gebakken rijst met Parmaham
Ingrediënten
- 200 gram diepvrieserwtjes
- zout
- 100 gram Parmaham
- 300 gram gekookte afgekoelde rijst (eventueel restjes)
- 2 eetlepels arachideolie
- 3 eieren
- 150 gram sojascheuten
- 2 jonge uitjes
- 1 eetlepel sesamzaadjes geroosterde
Instructies
- Blancheer de erwtjes 2 minuten in kokend water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verhit een wok op een hoog vuur, giet de olie erin en verhit ze tot ze begint te dampen en bak de rijst 1 minuut onder voortdurend omscheppen.
- Voeg de hamreepjes en de erwtjes toe en roerbak nog 5 minuten.
- Klop de eieren los en roer ze samen met de sojascheuten door de rijst.
- Roerbak nog 2 minuten en bestrooi met de gehakte uitjes en de geroosterde sesamzaadjes.