Gebakken rijst met vleesreepjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g pandanrijst
  • zout
  • 5 eetlepel(s) oosterse roerbakolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 1 zak champignonroerbak à 400 g
  • ½ flesje Conimex woksaus Japanse teriyaki à 175 ml

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.
  • Giet de rijst zonodig af en laat hem uitdampen en afkoelen.
  • Verhit de helft van olie in wok en roerbak het vlees al omscheppend ± 2 minuten op een hoog vuur.
  • Schep het vlees uit de wok.
  • Verhit de rest van de olie en bak de champignonroerbak ± 1 minuut op een laag vuur.
  • Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend op een hoog vuur totdat hij door en door warm is.
  • Schep het vlees erdoor en verwarm alles kort.
  • Verdeel de rijst over ruime kommen en druppel de teriyakisaus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip: Bestrooi met fijngesneden korianderblad.
Wijnadvies: Kaapse Vreugd, Zuid-Afrika
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees