Gebakken rijst met vleesreepjes
Ingrediënten
- 400 g pandanrijst
- zout
- 5 eetlepel(s) oosterse roerbakolie
- 400 g rundvleesreepjes
- 1 zak champignonroerbak à 400 g
- ½ flesje Conimex woksaus Japanse teriyaki à 175 ml
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met zout gaar.
- Giet de rijst zonodig af en laat hem uitdampen en afkoelen.
- Verhit de helft van olie in wok en roerbak het vlees al omscheppend ± 2 minuten op een hoog vuur.
- Schep het vlees uit de wok.
- Verhit de rest van de olie en bak de champignonroerbak ± 1 minuut op een laag vuur.
- Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend op een hoog vuur totdat hij door en door warm is.
- Schep het vlees erdoor en verwarm alles kort.
- Verdeel de rijst over ruime kommen en druppel de teriyakisaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Bestrooi met fijngesneden korianderblad.
Wijnadvies: Kaapse Vreugd, Zuid-Afrika