Gebakken zalmfilet met frisse salade

Gebakken zalmfilet met frisse salade

Snel te maken
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 schaaltjes Schotse zalmfilet à ca. 235 g
  • 50 g boter of margarine
  • ½ komkommer
  • 1 zakje gemengde sla extra 200 g
  • 1 salad kit Ceasar, 120 g
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 ciabatta Italiaans brood

Instructies

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Zalm in 4 stukken verdelen en bestrooien met zalmkruiden (uit verpakking).
  • In koekenpan met anti-aanbaklaag boter verhitten.
  • Zalm in ca. 8 minuten aan beide zijden mooi bruinbakken.
  • Intussen komkommer schillen en in blokjes snijden.
  • Sla en komkommer mengen met 4 zakjes uit salad kit.
  • Knoflook pellen en boven olijfolie uitpersen.
  • Ciabatta in plakjes snijden en besprenkelen met knoflookolie.
  • Broodplakjes ca. 3 minuten onder grill leggen.
  • Zalm serveren met salade en ciabatta.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis / Zalm