Gefrituurde tofu met groenten en champignons
Ingrediënten
- zonnebloemolie om te frituren
- 100 g tofu in dobbelstenen gesneden
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 1 snufje chilivlokken
- ½ paprika zonder zaden, gesneden
- 100 g snijbietblad of spinazie
- 4 paddestoelen gesneden
Instructies
- Verhit olie in een diepe pan met dikke bodem, die voor 1/3 gevuld is, tot een broodkruimel erin knispert.
- Bak hierin 2-3 min. de tofu tot die goudkleurig is en knappend.
- Haal ze uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Bak de chilivlokken 1-2 min. in de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
- Voeg de paprika toe en laat 2-3 min. stoven tot de paprika zacht is.
- Voeg de spinazie of snijbietblad en de paddestoelen toe en kook dit zachtjes tot de groente is geslonken.
- Roer er de tofu door en kook nog even tot de tofu warm is.